味道係一份回憶, 人類都有習性追隨回憶而行, 今次我亦一樣, 追隨滋味到屯門😍 係屯門既V City 行過去呢個小食新場GOGO Mall,  只係大約5️⃣分鐘既路程, 唔係因為呢個舊相識, 都唔知屯門區有呢個小食新場⁉️ 扶手電梯上黎一樓後, 炎熱天下有冷氣吹送🔥🌬️ 再加之無葵廣既油煙俗氣 GOGO MALL 比既第一印像係「掂👍」, 反而葵廣真係GG🤦‍♀️再者, 場內空間都夠闊, 放左唔少枱櫈比大家慢慢食🙆‍♂️唔駛好似葵廣既走鬼式街邊立食; 仲有一點係場內用晒大白燈💡唔殘眼又可以睇清啲食物🍴一上到黎, 行入少少已經見到回憶之地: 醉滋味🥃成個場暫時最旺係佢, 做小食, 又有特色既定位令佢鶴立雞群, 下晝3,4點黎都唔少人等緊嘢食😮新舖係轉角位, 一面做收銀💰一邊就爐頭加領食🥢Menu 款式比之前多咗啲🔝亦都清晰咗🙏醉雞卷係方太教煮餸: 整定既🤣一落單就有, 一個外賣盒仔裝住十塊厚切雞肉🐔浸淫係淺粉色既酒糟汁入面🏺 咬入口啖啖實肉既感覺, 中間有住酒香甘苦遊走, 最緊要係, 純粹既厚身雞肉🔪肥膏都唔多啖🤩另外既脆爆煎餅就要耐心等候喇⏱️揀選咗燒鴨加蒽同菜脯, 咬住醉雞黎等, 再睇住師傅仔慢

慢煮醉雞卷

另外既脆爆煎餅就要耐心等候喇⏱️揀選咗燒鴨加蒽同菜脯, 咬住醉雞黎等, 再睇住師傅仔慢用心係個鐵板度燒個薄餅🌯勁細心地分左兩小份🥙🥙仲有隔油紙裝住比你捧在手心🤲 一啖咬落去, 表面睇落有啲核突既花生粒奇脆🥜再加埋入面一層層既脆脆 (我都唔知係乜🤨類似食粥個啲脆片或者大塊既粥米片), 中間穿插住一絲絲既鴨肉🦆 兩下就食晒

脆爆煎餅

跨區黎到屯門, 價錢無乜點大增, 兩範加埋78蚊, 小吃多滋味~ 下次會再黎屯門探班, 希望GOGOMALL可以更多特色嘢, 百花齊放🌺🌻🌼🌷
2019-07-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
脆爆煎餅