2024-10-09 91 views
今日去咗一間現代感十足嘅日式燒肉店,感覺好似入咗多啦A夢嘅時光隧道😂一入去就聞到香噴噴嘅燒肉味。我首先試咗 Prime grade牛五花同 牛小排,佢哋嘅肉質真係好嫩滑,燒到啱啱好,油花分佈均勻,咬落去口感一流。搭配埋套餐入面嘅沙律、和風湯同埋和風紫菜溫泉蛋飯,簡直係完美。特別係嗰個溫泉蛋,蛋黃流心,真係好好食!之後又試咗 宮崎A5和牛肩胛腋板,呢個真係必食!肉質細膩,油脂豐富,燒落去香氣四溢。佢哋嘅 鹿兒島豚肩肉同 西班牙豬五花都同值得試吓,豚肉味道濃郁,咬落去有啲彈性,口感非常好。至於西班牙豬五花就更加唔使講,油脂同肉質嘅比例完美,真係食到停唔到口。富士蘋果地雞肉,雞肉鮮嫩,香氣十足,腌製入味。搭配燒肉一齊食更添風味。再加埋一碗 水冷麵,清爽又滑口,啱啱好可以平衡燒肉嘅油膩感。最後,飲品方面我選擇咗 梅酒同 粒粒桃汁。梅酒有種微酸嘅味道,非常開胃,而桃汁就好甜美,口感清新,真係一個好嘅配搭。

• 宮崎A5和牛套餐