2016-03-10
今晚同朋友山長水遠走過海打邊爐!聽朋友介紹土瓜灣新開左間隱世邊爐!聽我朋友講到好吸引!所以要去潮拜一番到達落山道轉左後,行多幾個鋪位就會見到路邊鍋,環境好光猛!地方闊落,地上亦乾淨整齊!我地當然試最人氣既什菌花甲鍋,當鍋黎到時,店員非常有禮貌地講解,個湯底可以再滾多陣之後就可試個湯,有大量花甲,什菌菇,蕃薯,粟米!好有"家"既感覺!!飲落好窩心,湯底好濃郁我諗有成20,30隻花甲都有!所以非常鮮甜,之後叫左碟呢間鋪首創既紫菜脆響鈴,真係第一次食!!內層有紫菜,外層即炸響鈴!2樣香脆既食物放係一齊!真係10個脆響鈴上面有d"懷"鹽,更加惹味之後個廣島蠔亦係不得之了!雖然熟後縮水,但係蠔既甘香依然留住!非常好味!!另外碟蝦上店時仲係札札跳,d蝦腳郁郁下,熟後食落非常新鮮!堅係爽口最後要推介係個牛頸脊!牛味香濃,入口後6-7秒!油脂既甘香係口腔內遊走!閉起雙眼慢慢感受油脂既帶比口腔既快感!無得彈侍應既態度亦都非常好,總括黎講係間好有水準既火鍋店
侍應既態度亦都非常好,總括黎講係間好有水準既火鍋店