2018-08-07 134 views
今晚打完邊爐,有人竟然仲話好渴要去飲番杯珍珠奶茶,咁夜去邊度搵呢🙄🤔。問Google大神,附近好似得番一間連鎖店開到十二點,於是唯有去啦,點知途經見到呢間小茶堂仲未關門,而且姨甥話佢識應該唔錯,所以就要買喎😒。我飽到上心口,所以投降,佢就點左近期大熱嘅黑糖珍珠奶茶。其實我見佢menu有齊坊間流行嘅奶蓋茶、黑糖奶茶、小山園抹茶奶茶等等,仲有較少見嘅紫薯鮮奶,集百家大成!姨甥試完大叫,嘩同🐯差唔多咁好飲喎(佢明知我愛🐯😒), 而且覺得啲珍珠比嗰間更Q彈啲添,真的!?我即刻試一啖,嗯,好味程度又真係幾接近喎,可能因為剛才姨甥錯手叫左少甜,錯有錯著,甜味冇蓋過奶茶香味,我覺得如果全甜就會飲唔到茶味喇!加上我地經過時佢已經差唔多收工,所以冇人排隊唔使等到身水身汗,所以杯奶茶又再加多兩分咁囉😁😋。

Type of Meal
Other