2022-11-08
The Yell-Owl Seafood And Grill (元朗)元朗泰利街1-29號大興大廈地下6-7號舖元朗性格比高,安靜舒服又食到高格調海鮮同西餐,咁係要行多少少路,搵到呢間貓頭鷹。Set Dinner鮮青檸蟹肉他他配雜菜沙律及餐湯餐湯係南瓜湯🎃夠濃厚質感。蟹🦀️他他超新鮮,清甜肉質鮮嫩,方切蕃茄粒入口滋味滿滿。蒜香牛油汁扒虎蝦車厘茄扁意粉🍝高度讚賞佢嘅麵質,調味嘅醬汁亦都好適合香港人口味,虎蝦易甩身。芝士蛋糕🍰原本一餐嘅甜品,兩個人share食剛剛好。海鮮拼盤,四個item只係288,抵!我揀左蒜蓉牛油🧈係最基本保持到海鮮鮮味嘅調味。鑽石蜆肉質爽脆,高推薦👍🏻👍🏻👍🏻清甜冇沙,一啖一粒食唔停,處理得仔細。龍蝦🦞半隻容易剝蝦,大隻爽口,蝦膏新鮮,口感彈牙。肉多膏多,有海水嘅鮮味,肉質爽脆,高推薦👍🏻👍🏻👍🏻日本帶子四隻大隻,脆口,絲質帶子布滿醬汁,齒頰留香,口感絲絲縷縷鮑魚四隻新鮮厚肉,大隻爽口彈牙,易切剝開,豐盈滋味。
元朗泰利街1-29號大興大廈地下6-7號舖
Set Dinner
鮮青檸蟹肉他他配雜菜沙律及餐湯
餐湯係南瓜湯🎃夠濃厚質感。
蟹🦀️他他超新鮮,清甜肉質鮮嫩,方切蕃茄粒入口滋味滿滿。
蒜香牛油汁扒虎蝦車厘茄扁意粉🍝
芝士蛋糕🍰
原本一餐嘅甜品,兩個人share食剛剛好。
鑽石蜆
龍蝦🦞半隻
日本帶子四隻
大隻,脆口,絲質帶子布滿醬汁,齒頰留香,口感絲絲縷縷
鮑魚四隻
新鮮厚肉,大隻爽口彈牙,易切剝開,豐盈滋味。