2020-07-15
假日的荔枝角選擇不多,工作過後去了D2 place(一期)後的Little break coffee and kitchenMain menu 點了一客黑松露雜菌意粉,一個軟殼蟹Burger有兩款套餐 一款+$48 有湯+麵包 一款+$88 有湯 麵包和一件蛋糕埋單$551 湯係黑松露蘑菇湯 濃郁嘅黑松露味 正👍🏻👍🏻麵包係黑色嘅 有reheat過不過只算合格 無咩特別軟殼蟹Burger 嘅醬汁好出人意表地 係冬蔭公汁😳不過都幾夾嘅~個軟殼蟹炸得好食跟埋粗薯條with黑松露醬 我鍾意🤩黑松露雜菌Pasta係收汁到完全乾身 唔啱個人喜好但味道無問題👌🏻👌🏻兩杯野飲分別叫咗伯爵茶Latte同 Hojicha Tea latte 兩杯都有靚靚拉花🌸Hojicha latte 味道似一般飲到嘅抹茶Latte口感偏厚 味道重茶味🍵Earl grey 個杯就茶味相對淡啲 比較重奶味🍼最後甜品叫咗抹茶cheesecake跟餐$88 - 咗$48 嘅湯同包即係呢款蛋糕跟餐價都要$40 可惜芝士味 抹茶味都麻麻口感又無特別出色稍為失望總結呢餐都okay 但埋單$551 就有啲不值會覺得五百蚊食西餐有更好
有兩款套餐
一款+$48 有湯+麵包