2017-04-16
今次一行三人一早訂左位去食大瀛喜.. 平時都知道呢度人很多.. 唔訂座就真係等到化石都未等到.. 我地都安排坐係好近飲品區嘅單位.. 經過睇到飲品種類很多仲有埋啤酒.. 最貼心嘅係仲有熱飲維他奶可選擇.. 刺身拼盆& 壽司類: 光看賣相是不俗的.. 特別是三文魚夠厚切.. 而且甜蝦都幾大隻夠鮮甜.. 略嫌就係帶子粒太細口感不夠.. 反而點帶子壽司會更好.. 大片好多.. 其他壽司都不過不失.. 如果怕飽肚就可以遲少少先點.. 但特別推介和牛蘆筍必食.. 非常juicy而且配搭剛剛好.. 肉味好香.. 串燒: 我地只點左羊架同雞軟骨.. 羊架燒得好香.. 雞軟骨都大粒啲有較口.. 調味亦剛好.. 基本上我覺得已經好味過專門做燒烤店.. 天婦羅: 重點一定要食一口炸鮮奶.. 這個口感獨特而且不是周圍可食到的.. 外脆內軟.. 咬開就有牛奶漿.. 如果不怕熱氣其他都可以一試..小食及炸物: 瑞士汁雞翼及一口牛肉粒都值得一試.. 雞翼的確多大隻啖啖肉炆得好入味.. 而牛肉粒加左洋蔥炒就肉汁滿瀉.. 而炸物方面我自己就偏愛炸蠔.. 外皮炸到金黃色.. 咬落去蠔汁就出晒來.. 不過朋友就鐘情於芝麻