2009-09-07 143 views
2堂中間隔開3個鐘,雖然稱不上天地堂,但始終要搵個地方坐低休息下剛好這日一大班同學話試下依間cafe,當然跟大隊去試試,時間2:20pm到,有d同學唔等下午茶直接買lunch,睇落份量ok,不過我冇食過,所以唔寫住左諗右諗等到2:30pm,見人地份西多士餐咁大份,就點左個西多士餐+熱奶茶,雖然牛油同糖漿落得唔好(可能當時剛開始下午茶,多人)不過真係好大份,某快餐店大X樂的份量當然跟唔上(我自問食過好多間大X樂的下午茶西多士餐),味道唔錯,入面又夠花生醬(大X樂又輸左次,經常得中間先有花生醬)至於奶茶就普普通通,奶多過茶,如果叫少奶可以會好d同枱ge同學仔叫左唔同ge餐,外觀都唔錯,不過份量就差少少la,係熱香餅餐睇落份量唔差,所以推薦埋其實依到消費差距都幾大,例如各種飲品都有唔同價錢以我記憶,唔一定100%正確,請買之前響menu再確定一下)熱奶茶/咖啡 +$0汽水 +$1凍奶茶/咖啡 +$2有d咖啡+$4凍果汁 +$4定+$6給想節省荷包的p.s.:如果坐indoor,可以就咁熱奶茶/咖啡可以ga la不過夏天坐outdoor ge話,我就建議+$1汽水,因為坐出面真係幾熱下如果追求
2堂中間隔開3個鐘,
雖然稱不上天地堂,
但始終要搵個地方坐低休息下

剛好這日一大班同學話試下依間cafe,
當然跟大隊去試試,
時間2:20pm到,有d同學唔等下午茶直接買lunch,
睇落份量ok,不過我冇食過,
所以唔寫住

左諗右諗等到2:30pm,
見人地份西多士餐咁大份,
就點左個西多士餐+熱奶茶,
雖然牛油同糖漿落得唔好(可能當時剛開始下午茶,多人)
不過真係好大份,
至於奶茶就普普通通,奶多過茶,
如果叫少奶可以會好d

同枱ge同學仔叫左唔同ge餐,
外觀都唔錯,不過份量就差少少la,
係熱香餅餐睇落份量唔差,所以推薦埋

其實依到消費差距都幾大,
例如各種飲品都有唔同價錢
熱奶茶/咖啡 +$0
汽水 +$1
凍奶茶/咖啡 +$2
有d咖啡+$4
凍果汁 +$4定+$6

給想節省荷包的p.s.:
如果坐indoor,可以就咁熱奶茶/咖啡可以ga la

如果追求好高質素ge話,唔好意思,可以返過又一城,
因為真係可能要好貴,
不過如果係三五之己搵個地方吹下水,high下tea,
或者轉堂冇地方去,想搵個地方坐野cool down,
依到就啱曬la~

meun上,早餐睇落好抵咁,
有機會試一次,再黎報告一下

順帶一題:
城大4/F有檔賣咖啡ge,
其實係同一間黎,
d咖啡都ok ga,
價錢同質素都算平衡,
不過熱朱古力就差左d,太濃la,飲水要灌水...
(不過依檔同cafe分開2邊,所以評分分開計,下面評分只計cafe)

p.s.:唔知openrice有依間cafe,所以食果時冇影相,對想看實物的食家說一聲真抱歉
2009-09-04
$16 (Tea)
  • 下午茶西多士餐
  • 下午茶熱香餅餐