2021-11-28
木船泰國粉麵專門店 (大埔).好耐無黎大埔食,木船真係我倆大學嘅回憶地方之一,兩間u中間搵食地點,係好好食性價比好高嘅泰菜地方(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)今次黎到,發現佢改咗玩法,變左係定食咁,揀主食加配小食,呢個模式下啲野食仲平左.▪️ 青咖哩雞飯配肉丸鮮雞湯▪️.定食模式下我地叫兩個主食再加小食。青咖喱雞,湯可以揀冬蔭公/肉丸鮮雞,我地各一個湯,另外定食仲有個三色小食跟,今日個三色係鮮蝦炸春卷半條,中華沙律🥗以及朱古力蛋糕,有齊前菜小食同甜品(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)飲品上我揀椰青都只係加$25,勁抵!.▪️ 香葉肉碎煎蛋飯配街頭豬柳串▪️.泰國野其中我都好喜歡食呢個,有埋煎蛋就真係色香味俱全,豬柳串好有味,係醃製過.▪️ 馬拉盞炒通菜 ▪️.佢係當小食咁加,$48就有一大碟炒通菜,不過偏鹹.▪️ 鳳爪沙律 ▪️.$45大大碟,夠冰凍爽口,又酸又開胃.▪️炸蝦餅及單骨雞翼▪️.$38四件蝦餅以及$28有六隻單骨雞翼,個單骨雞翼好似脆香雞翼好好食😛炸蝦餅又係無得輸香口又彈牙.📌 木船泰國粉麵專門店 (大埔)大埔翠怡街3號翠怡花園A座地下34號舖環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
▪️ 青咖哩雞飯配肉丸鮮雞湯▪️
飲品上我揀椰青都只係加$25,勁抵!
▪️ 香葉肉碎煎蛋飯配街頭豬柳串▪️
▪️ 馬拉盞炒通菜 ▪️
佢係當小食咁加,$48就有一大碟炒通菜,不過偏鹹
▪️ 鳳爪沙律 ▪️
$45大大碟,夠冰凍爽口,又酸又開胃
▪️炸蝦餅及單骨雞翼▪️
📌 木船泰國粉麵專門店 (大埔)
大埔翠怡街3號翠怡花園A座地下34號舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️