2023-01-19 115 views
想食海南雞飯就會即時想起粉嶺名都的「馬六」馬來西亞菜,主打海南雞、喇沙、肉骨菜。冇黎一排,轉左餐牌,多左好多款式,有單點,亦有二至四人套餐,多左好多選擇以家想食海南雞飯、又想食喇沙或肉骨茶可以點馬六無骨海南雞飯拼巴生肉骨茶,可以一次過滿足我兩個願望。海南雞全部已去骨,雞肉好嫩滑,雞皮爽口有彈性,油飯粒粒分明帶油香。巴生肉骨茶肉骨茶有淡淡的藥材香。娘惹地道小食拼盤可以一次過品嚐多款馬來西亞街頭地道美食,拼盤有串燒雞、串燒大蝦、烏打、魚皮、五香卷超鐘意串燒上面既沙嗲醬,串燒雞雞肉嫩滑,魚皮上有超多咸蛋黃,好邪惡,另外五香卷用腐皮包住半肥瘦肉,酥香可口。熱手工拉茶

以家想食海南雞飯、又想食喇沙或肉骨茶

巴生肉骨茶
肉骨茶有淡淡的藥材香。

娘惹地道小食拼盤

熱手工拉茶