2020-12-10
好鍾意行上環,更鍾意上環嘅嘢食,因為質素好而且價錢貼地啲。今日去咗呢間好有良心嘅慢煮餐廳,之前其實已經試過佢第2間分店,今次主要係想再食佢個大啡菇😝。先講裝修,好有工業風,燈光配合得好好,成個感覺好適合chill住傾計。頭盤我哋叫咗牛油果沙律,新鮮爽脆,重點係落牛油果一啲都唔孤寒,食極都仲有,好正。我哋仲叫咗芝士溫泉蛋大啡菇,其實嘢食加芝士就一定無死,但佢哋嘅大啡菇真係好出色,芝士香,溫泉蛋煮得啱啱好,係流心😍,大啡菇好juicy又唔會「水lai lai」,係我食過最好食嘅一道菜式!再一次盛讚😍👍🏻鴨髀都係多人叫嘅菜式,不過可能個大啡菇太出色,依道菜我覺得都唔錯,性價比高,但無大啡菇咁驚喜。😝主菜我哋叫咗件牛扒,同樣出色,熟得啱啱好,有牛香而好juicy,個人覺得係因為慢煮,所以先做到依個texture👍🏻最後仲叫咗兩盤超級抵食嘅焗嘢,焗菠菜同焗通心粉,一樣啦,火喉控制得好好,唔會焗得太耐,芝士又香又濃,性價比極極極高!個通心粉仲要好煙韌🤤👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻總括嚟講,食物極正,價錢極貼地,裝修正,又有良心!💛👍🏻
總括嚟講,食物極正,價錢極貼地,裝修正,又有良心!💛👍🏻