碌ig story見個個都食壽司郎, 等我又隨波逐流食下先😬拎完飛去行左轉時尚坊, 前前後後都等左一個鐘, 仲以為下午茶唔需要咁耐添🙃<麻辣赤蝦>見佢係迴轉帶飄過, 名都見唔到就拎左黎食😹上面有啲應該係用日本醬油炒過既蔥, 都既香~ 本身唔食得辣又唔係幾鍾意蔥, 但又覺得佢幾好食喎🤤因為唔辣亦都冇蔥味(醬油味比較重), so...為左麻辣而食佢既話可能要失望了🙌🏻<日本真鯛>之前係四國食過一次, 有啲掛住, 見到即刻拎! 比較少見, 味道有少少鮮甜, 推介大家試下👍🏻口感係腍啤啤個種, 呀媽就覺得麻麻地啦~😉<鰈魚鰭邊>個樣同左口魚一樣, 但上網見到有啲人話鰈魚係右口魚, 媽啊好亂呀🙉總之左口魚eater要講: 我對佢好失望🙍🏻(個人意見)一黎有紫蘇葉真見到都抖左啖大氣, 條魚食落冇油香, 甚至係冇咩味, 口感都麻麻(唔係幾似魚🐟)如果真係要食, 下次會試下燒過個款, 應該會逼到啲油出黎, maybe會香啲?!😢<特盛海螺>見係本月限定, 就試下佢啦😀幾爽脆, 果斷夾走紫蘇葉之後, 個人幾推介呢款壽司👍🏻<海螺雙味
麻辣赤蝦

特盛海螺

<特盛海螺>

海螺雙味

<海螺雙味>
又係螺呀! 媽媽比較鍾意食螺, 果然生個舊好爽脆, 佢好愛♥️燒過兩野個舊比左我食, 唔脆不過多左啲油香, 都唔錯😋

特盛蟹雙味

<特盛蟹雙味>
應該左邊係深海紅蟹, 右邊係松葉蟹💁🏻‍♀️深海紅蟹有啲蟹膏, 好味啲🤤另外我地都有食青瓜蟹膏軍艦, 我覺得蟹雙味呢款既蟹膏清甜啲好味啲👐🏻松葉蟹正正常常~

極上鰻魚

<極上鰻魚>
唔係特別鍾意但又覺得要食下既鰻魚, 又幾好食😹又唔會多汁到啲飯都濕哂~

油甘魚天身

<油甘魚天身>
問google大神都唔知咩係天身, 見係店長推介又係稀有部位, 仲要冇圖睇, 真係要叫黎試下😛又幾好食喎!! 比油甘魚再鮮味啲🤏🏻以為$17/件, 原來係$17/碟(兩件), 一人啪左兩件, 正!

雪花和牛雙味

<雪花和牛雙味>
上面個舊有啲苦, 食唔出係咩味😅下面個舊應該係柚子味既朋友💁🏻‍♀️和牛油香100分💯

特盛炙燒熟成西冷牛肉

<特盛炙燒熟成西冷牛肉>
兩隻牛比較, 雪花和牛真係好食啲🙌🏻呢個西冷牛味ok但冇咩油香, 係一塊普通嘅牛肉🐂

大吞拿魚腩

<大吞拿魚腩>
迴轉帶上面勁多吞拿魚😂唔知係唔夠靚仔冇咩人拎定點?! 見呢碟有啲油脂感覺會好味就試下, 正正常常, 係腩位所以會少啲鐵鏽味(本身唔鍾意吞拿魚就係因為個隻鐵鏽味😉)

特盛長鰭吞拿魚

<特盛長鰭吞拿魚>
同上一碟比, 呢個好味啲💁🏻‍♀️建議用pad叫啦, 迴轉帶同直送上枱既真係有睇得出既分別😂好味呀!! 腍身, 所以媽媽又有啲微言啦, 但唔鍾意吞拿魚既我, 覺得呢舊完全唔似吞拿魚, so...👍🏻

<茶碗蒸>
算係半個茶碗蒸eater, 皆因呀媽成日話我蒸比你食都得啦, 然後次次都蒸左第二樣野出黎😎同元氣茶碗蒸差唔多, 呢個入面有冬菇/帶子/鮑片/銀杏, omg係銀杏, 即刻塞比呀媽食, 好彩啲蛋冇銀杏味🤧

Overall都唔錯, 有好多奇怪款👉🏻(生火腿呀, 成堆煙肉呀, 成堆甜蝦呀, 孜然雞扒呀) 想必大家都會搵到味覺新體驗😂我覺得壽司郎取代到元氣啦, 如果多啲分店就好了😀另外見佢有個app可以book位/儲分, BUT, 好複雜囉, 又拎唔到飛又儲唔到分, 其實回贈都唔多, 所以果斷放棄左, 早啲去拎飛仲方便實際, 希望個app可以改良下啦🧐

Type of Meal
Tea