2017-09-24
咁啱嚟到荃新天地行街, 行完書局咁啱隔離就見到呢間cafe, 反正約咗friend但係未夠時間, 見到價錢都合理,於是就坐落嚟試下佢嘅下午茶。環境方面, cafe唔算大, 十至十五張檯左右。 環境都算安靜, 入嚟之前大概有三四張枱坐咗人,被安排坐喺門口位,位置都算ok, 不過因為一個人喺度睇書, 全程聽到隔離枱講咩😂食嘅方面, 因為4:00又唔算太肚餓, 於是叫咗個sweet set , 法式香蕉酥配蘇格蘭奶油汁($38) 本身會包一杯咖啡, 不過我加咗$25 轉佢嗰個紫薯milkshake.香蕉酥超級好味, 其實本身我係唔鐘意食香蕉, 不過見到隔離枱食得好似好和味,於是就跟住叫。 淡淡甜甜嘅香蕉味配合香滑奶油, 其實外圍仲要好脆,真係好正, 大家去到真係要試下。之後睇返openrice, 見到其他食評話係兩三人份, 真係無奈咗, 可能係我太大食掛😂紫薯milk shake, 味道都好重, 偏甜但唔會太過, 鍾意紫薯嘅朋友嘅可以試下。btw+$25 值唔值得就見仁見智食完之後, 係坐喺門口位一直都望住個甜品櫃, 就加咗$28(單件$38) 去食朱古力雪山,本身體去外型白雪雪以為係白朱古
btw+$25 值唔值得就見仁見智
本身體去外型白雪雪以為係白朱古力蛋糕, 點知原來食出芝士味🙆
坐咗個零鐘就走咗了, 店舖雖小, 而且要加一,服務都叫做可以, 係我坐喺門口waiter 成日見唔到我想叫嘢.