2017-01-31
嗰日去Popocorn玩聖誕主題嘅活動,冇乜特別search過將軍澳有咩好野食,經過見到California Pizza Kitchen冇人(原來係啲人坐曬喺入面)就入左去喇~我地坐近窗邊,環境燈光微暗,其實都幾好feel,尤其見住隔離枱一對夫妻邊飲紅酒邊傾計,感覺輕鬆愉快😗。嗌左一個二人dinner set,上菜速度還好,最意想不到嘅係個前菜出乎意料地好食😛落單前睇菜名 --熱情果xx蛋卷,因為自己本身唔鐘意食熱情果,覺得一定唔好食🙈但係配埋沙律醬/千島醬,味道好rich👍🏿主菜反而一般,去到邊都食carbonara嘅我當然嗌左個carbonara la🤔不過賣相唔靚不特止,望落好乾,食落真係仲乾,煙肉好硬好難咬,最敗筆嘅位係竟然用青豆配carbonara👎🏿太差👎🏿👎🏿👎🏿另外一個主菜當然係pizza la(因為事隔個幾月,真係唔記得叫咩名喇),點左厚pizza,但都比較薄身同乾,味道辣辣地幾得意,但因為太乾,最尾真係食唔落😕總括而言,一個字已經可以形容啲食物 -- 乾!好難入口,呢個價錢可以去幫襯其他西餐廳😵🤔
嗌左一個二人dinner set,上菜速度還好,最意想不到嘅係個前菜出乎意料地好食😛落單前睇菜名 --熱情果xx蛋卷,因為自己本身唔鐘意食熱情果,覺得一定唔好食🙈但係配埋沙律醬/千島醬,味道好rich👍🏿 主菜反而一般,去到邊都食carbonara嘅我當然嗌左個carbonara la🤔不過賣相唔靚不特止,望落好乾,食落真係仲乾,煙肉好硬好難咬,最敗筆嘅位係竟然用青豆配carbonara👎🏿太差👎🏿👎🏿👎🏿