2019-09-08
星期一同老婆過開去尖咀想輕個粉麵,行過天文台道見到有間四川麻辣麵試新開就入去試下鋪頭都好家庭式,入去仲睇睇伙記仲包緊餃子🥟。牆上menu同餐紙menu,都幾多錯字老細見到要攪攪佢了。睇完menu就問下老板有無咩推介,佢地主要有小菜,串串,麵食,餃子四大類。我地想食個簡單就叫左個牛肉麵小辣同串串散叫加麵再加份餃子牛肉麵有三款麵揀,個人喜歡刀削麵有咬口,不過可以湯叫左小辣,兩頭唔到岸有香辣味但比較辣椒水感覺,肉量唔太夠,整體還可以。老婆就散叫串串幾串加薯粉,我地都以為會係串串散上,無晒特式了老婆食中辣,反而個湯底好味d,唔似辣妹水感覺。另外豬紅完全無味,估計係即叫就咁灼一灼就放上去。之後上份餃子,我地叫左豬肉餃,足料有汁,幾好食,同時配左個辣汁,好好味加多杯豆漿最後埋單$178,兩個人輕食都可以,鋪頭家庭式亦無話收野趕人走,食完可以休息到下
鋪頭都好家庭式,入去仲睇睇伙記仲包緊餃子🥟。 牆上menu同餐紙menu,都幾多錯字老細見到要攪攪佢了。