2022-08-28 474 views
🔅廿一由八🔅觀塘🔅cafe🔅同朋友送行,於是去左間觀塘cafe chill住咁傾計同enjoy食物~因為朋友不停被farewell,好易食濟,所以貼心嘅我係安排左一間豐儉由人、light bite多選擇嘅cafe!呢間係工廈入面嘅小店,旁邊係傢俬舖~一入去有重重木感,但味道唔會話超影響食野,食完可以睇下小品都okay有feel! 我地叫左一個主餐一個輕食~ 主餐似乎會定時轉menu~我地揀左個西蘭花芝士煎餅配水波蛋、蜜柑、蓮藕脆片、合桃(o^^o)佢後邊寫上低碳、無麩質料理(gluten free),非常適合注重營養嘅朋友🤭呢個小菜驚為天人,西蘭花同芝士超級夾,脆邊亦都做得非常出色~煎餅配上合桃同蜜柑、火箭菜亦有口感,唔會太乾!我食咗一啖之後停唔到口💕超推介!芝士蕃茄羅勒牛肉丸配時令蔬菜煎鍋~入面有磨菇、意式櫛瓜、蕃茄,簡單再重香草味,牛肉丸份量都多~用鐵鍋上邊再配上三塊脆餅,輕食之選!主餐有得配飲品,朋友冇加錢,就咁要杯咖啡,但係完全唔得~加咗奶,咖啡亦似三合一,所以冇影相 😓可能加錢換「唔係一般」咖啡會好啲😭另外因為我哋靚女,所以佢再附送左每人一塊綠茶味Madeleine(瑪德蓮蛋
🔅廿一由八🔅觀塘🔅cafe🔅

另外因為我哋靚女,所以佢再附送左每人一塊綠茶味Madeleine(瑪德蓮蛋糕)~後來發現每枱都有🫶🏻🤭

平日中午都唔會太多人,推薦!

廿一由八

網址: https://s.openrice.com/QrbS0H8W800~uZ5MGAA
地址: 觀塘鴻圖道59號鵬光大廈11樓
電話: 96670154
=====================
#黃色經濟圈 #黃店 #觀塘美食 #觀塘黃店 #觀塘cafe #觀塘 #觀塘工廈 #觀塘好去處 #cafe #香港cafe #香港美食 #美食 #ckymkk #farewell #移民 #kazyykwuntong #kazyykt #kazyykln #kazyywestern #kazyycafe #kazyyketo #ketofriendly #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger
西蘭花芝士煎餅配水波蛋、蜜柑、蓮藕脆片、合桃
芝士蕃茄羅勒牛肉丸配時令蔬菜煎鍋