2018-09-12 236 views
今天約了舊同事食飯,由於唔知食咩好所以先約定潮流特區集合。見面後有朋友想食辣野,於是就OpenRice 一下,發現一間較為人氣的川菜—老川皇,看她評語不錯,所以決定一試。我們一行4人在沒有預約情況下到達,發現已有2,3張要輪候,好在不到十分鐘已被服務員10分友善地安排入座。順便一提,室內環境10分清潔,擺脫了以往川菜店內環境都會有油油的感覺。👍👍🏻👍🏾因為我們4人都愛重口味,所以我們選了較為辣的菜色。先來水煮魚$138/斤,我們要了一斤中辣的,魚肉夠滑,骨不多,容易入口。蒜泥白肉$58蒜味夠濃,夠辛,與豬腩肉成強烈對比。perfect match。干鍋田雞$98明火鐵鍋上菜,能夠保持溫度,干鍋一定要明火先好食。田雞肉嫩夠鑊氣,如果田雞切大舊d就好喇,真係好正!推介!搶炒土豆絲$58食辣野必叫菜式,完全食到師傅功架。土豆絲口感較爽,少許咸同辣味。一個字夠鑊氣,係3個字先啱。😂

水煮魚

蒜泥白肉$58

干鍋田雞$98

搶炒土豆絲$58
一個字夠鑊氣,係3個字先啱。😂
2018-09-11
Waiting Time
6 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)
水煮魚
  • 干鍋田雞