2020-07-31 43 views
疫情期間加上全日禁止堂食,依家餐餐都要買返屋企或者公司食,日日都要食外賣。喺長沙灣廣場收工,就去到對面新開張的BB辣買我最鍾意嘅酸菜魚返屋企食。位於香港工業中心地庫的BB辣,一入大廈沿着扶手電梯落一層就係餐廳,餐廳環境裝修好舒適潔淨,餐牌仲有多款食品揀選,款式都比較多元化。隨即我就order左一個大大份例牌的必食酸菜魚,仲有半隻泡椒雞煲加兩個白飯。必食酸菜魚仲有得自己揀酸辣程度,魚片份量都比較多,而且真係冇乜骨,入面嘅配料-酸菜仲可以索晒酸菜湯的精華味道,仲有水晶粉,飲一啖酸菜魚湯非常滋味,另外配以白飯撈飯撈汁好滋味。而泡椒雞煲的雞件份量也頗多,雞肉肉質很滑嫩,泡椒嘅辣味都另有一番風味!這個外賣晚餐真係食得好滋味,而且大約$350有找,性價比很高,所以之後會再encore再食!