2008-12-23
12月19日,與朋友一行6人第一次來到伊勢食晚飯,價錢也不算便宜,赤貝同帶子壽司唔多新鮮,赤貝還有小許變黑,壽司飯好迷你,三文魚壽司竟然與海膽壽司同價,同為$28/2件,已三文魚壽司來講都叫貴喇,但相對係海膽壽司就好抵,海膽壽司新鮮香甜.串燒雞翼燒得香脆抵讚...至於手卷,飯是暖暖的,紫菜冧晒...失敗...冷麵....又淡又硬...好失敗.... 食物講完,要講吓伊勢的服務,可能我地坐房(無門的),而且房同廳都幾長距離,要等好耐先叫到待應為我地服務. 唉!不過最差的事就在埋單出現,我地大家都預算每人$170-$210,單來了,我們的單像水蛇春般長,待應就緊張的看著我們,我們叫她轉頭再來收錢,其中一位友人開始對單,上面的我們都有吃過...但最後的一項"白瀧"(酒)我們沒有人叫過,多收我們$200,那麼,我就叫人來更正,我拿著單想詢問之際,那位像男生般的女待應拿出正確的單來說:"我知...呢張先係!",態度還要很差,"嘴妙妙:的,我朋友比卡,一放下卡就從後伸手拿走,轉身後冷冷講句"多謝".老實講...佢咁樣態度好難唔令人聯想係屈水魚技倆,就算偶有出錯或東窗事發起碼都要講句"唔好意
唉!不過最差的事就在埋單出現,我地大家都預算每人$170-$210,單來了,我們的單像水蛇春般長,待應就緊張的看著我們,我們叫她轉頭再來收錢,其中一位友人開始對單,上面的我們都有吃過...但最後的一項"白瀧"(酒)我們沒有人叫過,多收我們$200,那麼,我就叫人來更正,我拿著單想詢問之際,那位像男生般的女待應拿出正確的單來說:"我知...呢張先係!",態度還要很差,"嘴妙妙:的,我朋友比卡,一放下卡就從後伸手拿走,轉身後冷冷講句"多謝".老實講...佢咁樣態度好難唔令人聯想係屈水魚技倆,就算偶有出錯或東窗事發起碼都要講句"唔好意思"掛!