2014-08-16 1300 views
深水埗 係男人天堂 碟頭飯 串燒 煲仔飯 撈麵無處不在 前幾日睇報紙介紹蘋果商場開左間cafe有漢堡包食 所以打算星期五試試 Cafe 係蘋果商場7樓既角落 可以透過玻璃見到廚師整野食 店內裝飾都有心思 但放左好多枱 有些少擠迫 Cafe 食物以意粉 小食 all day breakfast 為主 是日漢堡包賣哂 我地兩個人叫了廚師推介黑松露煙三文魚意粉,芝士什菌焗薯皮(女店員極力推介),太極(朱古力士多啤梨窩夫)意粉唔太特別 冇太大驚喜 不過不失 醬汁較為多左少少第二道上既菜竟然係甜品-窩夫!窩夫外形特別 似朵花 朱古力士多啤梨各一邊 再配上香蕉同棉花糖 但窩夫比較厚身 多粉 做唔到鬆脆香軟 感覺 唔係「窩夫」似「格仔餅」食完窩夫 差不多等了15分鐘 焗薯皮先黎 可能因為用什菌整 唔夠乾身 好多水係薯皮上面 同埋唔夠多芝士 薯皮緊係多芝士先夠肥夠好味!2個人埋單要$250 係深水埗黎講都算 貴 個窩夫要$83 有d 不值價

意粉唔太特別 冇太大驚喜 不過不失 醬汁較為多左少少

2014-08-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)