2018-02-12
新年前食下斎先~呢間斎鋪係筲箕灣!憑初一十五都排長龍!不過佢係我暫時食過最好食既斎!唔係講笑⋯佢係煮到果種味出黎,但又係斎黎!所以真係煮得好好食!聚寶盆-係每次都要點既⋯不過有時太好賣會無晒⋯所以要靠小小運氣!🤤佢係雞蛋整既,可能食全素既人唔食得~不過係好好食,好香蛋味~分開蛋白蛋黃,口感似豆腐!👍🏻猴頭菇鎮江骨-味道酸酸甜甜!明明係菇~但做到個味道好似!而且唔會炸得太硬!好好口感!煙燻素鵝卷-外面係腐皮卷住素菜!個煙燻味做得好特別!不過今次咸左小小!😅松子炒飯-因爲我媽媽中意食松子,所以次次都食呢個!松子份量就一般啦!入面有斎肉粒!扮到好似真炒飯咁嫁!😝🤗其實間鋪頭係有套餐既!套餐會抵d,有湯有飯~不過因爲我屋企人好鍾情呢幾款菜式,所以好少叫套餐!😜😜所以好似我咁散叫會貴左既!