2021-03-14 56 views
Happy Friday同朋友黎到旺角呢幢大廈揀野食,最後揀佐呢間雲南野,睇menu價值相宜,6:45pm去到無咩人,樓底好高枱同枱之間好有距離,係旺角好少搵到一間坐得舒服咁鬆動既餐廳🤣坐佐成2個幾鐘無人催無人等位🤣雲魅香濃蕃茄湯肥牛米線+香格里拉豪華配料($128)黎到一定要試下呢個最有gimmick既過橋米線啦🍲湯底有清雞湯/酸菜湯/辣湯揀,再揀米線/七彩麵同配料,我地3個女仔share所以叫個豪華配料🤣有鮑魚,帶子,鳳尾蝦,蟲草花,竹笙,鵪鶉蛋,酥肉,炸醬,響鈴,芫荽蔥😍可以好貪心地試曬好多野😂個蕃茄湯黎到係滾住😍打完卡勁快就要按次序倒曬啲野落去👍🏻枱面有牌好細心教你點樣落食材👍🏻整體黎講配料都好豐富好健康,蕃茄湯底唔算好濃,略嫌太清淡🤣雲魅雞絲涼麵($68)呢個涼麵係七彩麵,有啲深綠淺綠色我估係蔬菜麵嘅朋友😂煙煙韌韌唔會太林身,加埋一個汁小小辣好惹味😍個人覺得呢個好食過米線🤣推介涼拌黑木耳($25)新鮮木耳加埋啲辣汁,好醒胃幾fresh!仲有2款期間限定小食係鴨舌同脆炸蝦球(唔記得幾錢🙈)都幾好味,可以一試總括而言每人百一蚊有咁嘅質素相當唔錯,性價比好高😆如果想同朋友喺旺角慢慢

雲魅香濃蕃茄湯肥牛米線+香格里拉豪華配料($128)

雲魅雞絲涼麵($68)

涼拌黑木耳($25)
新鮮木耳加埋啲辣汁,好醒胃幾fresh!

總括而言每人百一蚊有咁嘅質素相當唔錯,性價比好高😆如果想同朋友喺旺角慢慢食又唔想太貴,呢度絕對係唔錯嘅選擇,可能未俾人發掘到識嚟呢度搵食😆

為食指數: 4/5
性價比指數: 4.5/5
推介指數: 4.3/5
2021-03-12
$110 (Dinner)