2022-12-10
🌶️過癮新派文青川菜🌶️-上次食完呢間裝修小清新嘅新派川菜料理 即刻有朋友DM話想試下 就等我帶路去食啦😉-🍢串燒1️⃣川燒牛肉串 牛肉肉味幾濃 孜然同辣椒味唔會太搶 調味啱啱好2️⃣川味扇貝 扇貝好大隻 除咗孜然同辣椒 仲落咗蒜蓉 不過呢個就比牛肉串嘅辣度高一級3️⃣磯燒菠蘿 好甜好多汁 菠蘿燒到有啲似焦糖燉蛋咁有一層脆脆焦糖😍4️⃣日式燒鰻魚 鰻魚油脂出哂嚟好香 加咗少少日式甜鼓油去燒 所以佢啲串燒唔會只有孜然咁悶-🌶️麻辣黑松露干鍋唔好以為干鍋一定只係麻辣味 呢間川菜就主打自家製嘅新派鍋底 有壽喜燒同黑松露兩款 我地今次就挑戰小辣嘅麻辣黑松露干鍋😂 一上菜熱辣辣嘅時候真係好香 己經聞到淡淡嘅黑松露味😙 食落係黑松露味出先 然後再有少少麻辣後勁 加埋芝麻同蔥花 好有層次😋 鍋底配料有預先烹調過嘅土豆 娃娃菜 同蓮藕片 已經好豐富 我地仲㨂咗肥牛片 蝦 魚豆腐 同金針菇做自選配料 每個餸都吸收晒醬 所以好惹味🥳-🍧甜品 柚子冰粉 菠蘿冰粉用咗柚子蜜同蜜餞菠蘿 食落冇一般黑糖咁甜膩 所以好refreshing 解膩一流👍🏻-🍹Cocktail1️⃣Guava Daddy2️⃣Pineapple Sea兩杯cockt
🍢串燒
🌶️麻辣黑松露干鍋
🍧甜品 柚子冰粉 菠蘿冰粉
🍹Cocktail
1️⃣Guava Daddy
2️⃣Pineapple Sea
兩杯cocktail都係用咗各有特色嘅糖醬同蜜果餞加上泰國大象牌梳打水 所以好夠氣😁
📍辛手村
旺角黑布街21號地舖