2017-10-24 1794 views
將軍澳,平時真係唔多會嚟,今日約咗frd踏單車先嚟,真係攰到無朋友。唔得,我哋要食餐勁嘅,保返啲energy! 要食得多嘢,就梗係食食放題啦! 就嚟咗漁之部屋,怒食! 好彩唔係好多人,Walk In等咗15分鐘就有位!  放題就梗係食刺身啦,我哋4個人總共叫咗60隻蝦,真係好誇張! 啲刺身真係勁新鮮,凍冰冰,又夠肥美。另一個朋友就怒食蟹腳,大大隻,好多蟹肉,真係正。另外,壽司都有好種選擇,炙燒系列無得彈。炙燒三文魚好香,好肥味。串燒都值得推介,呢個蕃薯串,粒粒都係紫心,好甜呀。 另一正嘢,就係牛油粟米,鐵板上,熱辣辣,好香牛油味,我哋食完一碟,再叫多一碟,因為真係太正啦。食咗咁多嘢,飲返支椰青水,消消脂。總括嚟講,呢到比平時坊間嘅放題質素更高。下次嚟將軍澳都可以encore。

刺身

燒三文魚

串燒都值得推介,呢個蕃薯串,粒粒都係紫心,好甜呀。
紫薯

粟米

食咗咁多嘢,飲返支椰青水,消消脂。
椰青水

2017-10-22
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
刺身
燒三文魚