2018-07-04
今日星期六, lunch hour嘅機場係最peaceful的;附近Office放假, 晨早搭飛機嘅人飛唒, 喺完全唔使等位嘅情況下有枱, 係一件幾咁完美嘅事. 其實好想食樓上food court Swasdee, 但想坐得舒服啲.^職員lunch已經無左free drink了^冬蔭功湯金邊粉 (HKD50)幾大碗, 香噴噴冬蔭功香料湯底, 鮮蝦大隻食落仲好爽tim, 而且食極都仲有, 好足料, 菇類切到好大粒, 索唒冬蔭功湯味道, 平時覺得臭嘅芫茜, 今次d竟然一d違和感都無, 辣度十足, 揀金邊粉(有河粉/ 米線/ 檬粉/ 粉絲/ 米粉) , 鐘意佢無河粉咁肥膩+質地.泰式炒通菜 (HKD60)好香嘅蒜味, 通菜炒得好林好易吃, 夠唒醎香, 平時屋企炒唔到li啲咁夠鑊氣嘅菜, 份量就....點獨我地碟菜小過隔離枱gei -_-題外話: 阿姐嘅態度真係超級惡劣呀! 不過唔係對我地,因為我地乖乖一睇就可落單, 其他人問下啲野食得未佢勁無耐性咆哮”啲野要時間煮架!!”Menu亦都confusing, 如果無連飲品, 唔應該寫上”餐”字.
^職員lunch已經無左free drink了^
冬蔭功湯金邊粉 (HKD50)
泰式炒通菜 (HKD60)