2010-10-20 16 views
星期日晚,哥哥約食飯,簡咗小西灣椰林櫊。去之前,上 open rice 睇吓食評先。嘩!好唔惦喎!食評好差喎!之不過我哋尊重大佬嘅選擇,無轉地點。我哋早到,見餐廳內大約有一半吉枱,此外,收銀處有兩【幢】外賣等人攞。門口放咗外賣紙,望吓先,$36 蚊一個飯,價錢okay喎!入去坐下來。見到墊枱紙寫【因為環保,唔會有清水供應,除非客人要求】但我抬頭一望,水吧擺放了數十杯涼開水。心想,如果無客人要求清水,打烊後,啲水會點處置?留番聽日用?啲水會唔會係上個星期准備定?點咗軟殼蟹牛柳,拿破崙蝦仁雜腸炒飯,牛肋骨德國腸,同三文魚羊扒。軟殼蟹牛柳份量夠,牛柳又淋又滑。拿破崙蝦仁雜腸炒飯好大碟,又好味。其餘兩樣份量夠,不過冇試到。總括而言,份量夠,味道好。

2010-10-17
$68 (Dinner)
  • 軟殼蟹牛柳