22.7.2008 (二)是晚游完水後本來約左朋友食飯,點知佢尋晚3點先收工...都係遲d再約過la。於是我就叫肥豬陪我啦~佢同事話佢知用匯豐卡可以$98晌有骨氣任食打邊爐,佢咁鍾意打邊爐,梗係要試下啦~~~哩間分店晌正地鐵站隔離,夠晒就腳。本來我地坐下層,經我地要求下,調左去上層~佢地態度都好好,唔會嫌我地麻煩湯底、飲品同埋調味料(例如蒜、蔥) 都要另外俾錢,加加埋埋預百二至百五蚊一個人度就差唔多喇。我地叫左個冬菇花膠小棠菜湯底,有一款食物送,我地要左個豚肉咩咩餃子,普通啦。食物都係個d大路野~肥牛我覺得渣左d,唔太嫩滑~仲有魚片、魚旦、牛肉滑、鯇魚。。。仲有水晶奶皇包,哩個我又唔覺得有咩咁好食o番。就黎埋單個時,聽到隔離桌個亞姑晌度嘈,話頭先問個侍應可唔可以打包d野又話可以,而家又話唔得...唉,亞姐,哩度係任食黎架,點樣俾你打包呀? 唔通你點左十碟野黎跟住話"我食唔晒呀"又可以打包走呀?! 唉~d人都唔化gei~~~記住要check單呀,個jar蔗水佢收左我地原價,但其實應該係收半價架~
22.7.2008 (二)

哩間分店晌正地鐵站隔離,夠晒就腳。

冬菇花膠小棠菜湯底
豚肉xx餃&蘿白魚旦