2023-09-20 190 views
又係去到星期日銅鑼灣區午飯時候嘅選擇,跟住有人提議不如試吓龍城冰室,知道佢哋嘅水準比較穩定,同埋外賣嘅時間唔會等泰萊,兼且個地點都算係方便順路行過去,所以今次就試吓呢間龍城冰室。摸完咗好多一般茶餐廳嘅嘢食之後,見到佢有招牌酸菜魚,所以今次就試吓佢個招牌酸菜魚加飯,另外跟埋個例湯。佢個酸菜魚味道都好好,份量都算唔錯,當然裏面都有好多菜,其中一樣要讚嘅係佢啲麻子唔係一粒粒,好容易食咗落口嗰種,而係一棵棵咁樣放落去,所以仍然識到麻嘅感覺,但係又唔會好容易好似其他舖頭咁食咗啲馬子落口,跟住佢嘅例湯都算好入味,整體嚟講係好嘅。

2023-09-17
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$90 (Lunch)