2020-04-15
荃灣太多好西吃,突然想食韓國菜,就走到南豐中心對面的路德圍搵食。被小弟野生發現有家《韓閣》,玩食字又幾過癮,等候約20分鐘便能入座。選擇多多,但又不想吃太飽,於是二人點了一份main course和兩份小食$58 五花腩炸醬麵 - 炸醬味香濃,經拌後更深入麵底麵底彈牙爽口,配上青瓜絲,豐富口感。但五花腩肥膏較多,故小心食用$48 豬肉粉絲餃拼紫菜粉絲卷 - 三件餃炸到乾身香脆,內涵被豬肉和粉絲充滿但粉絲卷不太與紫菜相襯,口感怪怪的,總覺得紫菜與飯團較天造地設$62 脆爆雞膇翼 - 略乾身但雞肉算滑,且重點是多肉至於個蜜糖芥末醬,算是敗筆,酸味過重而蜜糖味欠奉。$22 榛子朱古力 - 朱古力味香濃,但榛子味欠奉$22 青檸柚子蜜 - 少少酸但柚子蜜補足,不錯不錯膳後感:其實食物品種夠多,但味道可改進,況且店員服務態度友善,支持下小店都無妨!
$22 榛子朱古力 - 朱古力味香濃,但榛子味欠奉
$22 青檸柚子蜜 - 少少酸但柚子蜜補足,不錯不錯