2022-04-29 191 views
-META EATER ANIMAL大集合--這是一首簡單的(肉食)小情歌-星期五又到了_而困在家工作實在有開心亦有吾少有憂悶,實在快要被工作壓倒嘅moment,枱面上的一點肉(雖然心知將會轉化成肚腩上嘅肉肉。。。只能夠諗化作肥膏更護腸吧。。。)總能夠為平淡嘅生活帶來一絲嘅歡喜就當作送比自己的一首簡單的小情歌-我想我很快樂 當有你的溫熱腳邊的空氣轉了(其實係口水開始轉了)@蘇打綠是的,是一餐來的,是的,是一次過食晒的 =] THIS IS WHAT WE DO ! … WE MIGHT NOE BE A GREAT THINKER … (BUT) WE CAN EAT !@JOEY/Friends ANYWAYS-麥炸雞繼續高質好好食,外面雖然吾及有好厚炸漿序後去Deep Fried 嘅脆,但係就無咁油淋淋,入口非常嫩滑多汁juicy,雖然平均要Over $10 一件,但係是好值得食的,大推-雞扒Caesar salad醬汁好濃,夠晒芝士味,加上羅馬生菜好新鮮,此雞扒同炸雞口感吾同,texture 吾同,因為是煎雞扒,但係同樣好食,M記其實對雞肉嘅處理都有一手-抹茶豆乳批,大推,非常好
-META EATER ANIMAL大集合-
-這是一首簡單的(肉食)小情歌-

就當作送比自己的一首簡單的小情歌
我想我很快樂
當有你的溫熱
腳邊的空氣轉了(其實係口水開始轉了)
@蘇打綠

ANYWAYS-

抹茶豆乳批,大推,非常好食,抺茶蓉好夠味,有抺茶嘅甘香,甜度來自豆乳paste,吾會死甜又夠豆香味,作為清新小Dessert 吾只合格,有surprise

食完飯仲有15分鐘,胖隨住滿滿小情歌入眠
就算整個世界被寂寞綁票