今日去左銅鑼灣波斯富街既呢間「從 ... 異世界 re:Worlds」Cafe呢間Cafe既gimmick 係主打女僕 Cafe, 女僕 Cafe係日本文化之一,所有店員都會以女僕做造型,令客人都有做主人既感覺。我地就order 左「開掛人生」combo , 包左一張相、一份主食、一杯飲品同埋一份甜品。主食暫時只有蛋包飯一款,所以唔需要選擇蛋包飯黎到之後,女僕就問我地想畫咩公仔,我就叫佢畫連豬,朋友話由女僕決定,女僕就幫佢畫左隻bear bear熊,好可愛。食之前,仲要跟住女僕一齊向蛋包飯施魔法,咁蛋包飯就會變得更加好味喇!我地都有一齊施魔法,所以令平凡既蛋包飯都變得與別不同!夏祭呢杯叫夏祭既飲品其實係蘋果加芒果既smoothie飲落芒果味比蘋果味濃,但唔會太漏,幾正。絕對領域呢杯係藍橙梳打,我覺得飲落好refresh,而且呢隻藍色好靚!士多啤梨聖代十分足料既聖代,有三球士多啤梨味雪糕,再加上新鮮既士多啤梨,好睇又好味!流心心太軟心太軟朱古力味濃,而且有做到流心效果,配埋雪糕食,一流!

主食暫時只有蛋包飯一款,所以唔需要選擇

我地都有一齊施魔法,所以令平凡既蛋包飯都變得與別不同!

夏祭
呢杯叫夏祭既飲品其實係蘋果加芒果既smoothie
飲落芒果味比蘋果味濃,但唔會太漏,幾正。

絕對領域

士多啤梨聖代

流心心太軟
心太軟朱古力味濃,而且有做到流心效果,配埋雪糕食,一流!