2022-07-05 1094 views
第一次去汀角路開餐,本身想試食泰國菜,但啲indoor位full曬(俾人卜左),適逢風暴前夕,坐outdoor感覺窄窄地,所以專食西餐。間餐廳好有特式,可能大家驚打風返曬屋企,所以假期前夕都係得1、2枱客,雖然伙記唔多,不過上菜既速度同show up都唔錯,又無食評講到咁差喎!紅白湯有講清楚白湯係豆湯。我地叫左兩個dinner set,本身想試燒春雞,但老細話驚麻麻,最後就點左一份rib eye一份羊架,都係7成熟。嚟到個湯合格,老細幾欣賞個豆湯,佢飲曬,跟湯個包仔有啲硬,都合格啦!沙有驚喜用料好足,係用左紫色同黃色蕃薯,再加啲哈密瓜定西瓜,夏天用瓜好牙煙呀,有變壞既風險,不過都照食啦⋯⋯份牛就真係過曬火,叫5成應該好少少,質素一般,羊架係有啲蘇味,不過份量好夠,燒得唔錯。甜品佢俾左兩款我地,預左我地share,我就一般啦。薯蓉有啲搞笑,佢個味令我唸起即沖果啲,不過佢真係用薯仔整既,係實的的唔係滑身果種,都ok啦,翠玉瓜都好甜!如果夏天日頭嚟應該都夠涼,因為餐廳加左好多部冷風機,而且侍應都好貼心幫我地係枱底點蚊香,不過可能疫情無live band,希望下次老細日頭可以帶我過嚟chill

跟餐沙律

燒羊架

如果夏天日頭嚟應該都夠涼,因為餐廳加左好多部冷風機,而且侍應都好貼心幫我地係枱底點蚊香,不過可能疫情無live band,希望下次老細日頭可以帶我過嚟chill下!架車我地係泊附近咪表位,無泊入嚟,另一點要提係老細好欣賞佢套音響個聲唔錯
2022-06-29
$250 (Dinner)
跟餐沙律
  • 沙律