2021-01-31 146 views
星期五行完山, 落山醫肚, 朋友的朋友介紹去御麵, 因為唔熟元朗路,睇google 左行右行先揾到, 原來向大坑渠B仔涼粉附近。店子細細, 可能閑日又過左午餐時間,人流一般,靜靜地,抱著一般心情, 冇特別期望! 一坐下, 店員推介炸雞球, 咁就信佢啦! 要了炸雞球酸辣麵。另外, 朋友話佢地豬手出名, 都叫埋! 仲有叫了炸雞翼,這個一定安全。先來炸雞翼, 一上枱趁熱即食,肉滑皮脆! 食完先想起未影相, 所以相片只見雞骨再來主角炸雞球酸辣麵, 雞球分開上, 雞球好香,少少鹹香, 有啲似日式唐揚, 雞球中間加了黃薑粉,又多一重香! 另一驚喜就係個雞皮好脆,一啲都不油膩, 脆薯片咁,但係有雞香味, 連平日不食雞皮的我都食曬! 超讚。最後,豬手又淋又滑,一啲都唔油膩!幾拾蚊大大碟, 好抵食! 可能肉類太出色, 酸辣麵反而平凡了。這店有驚喜,好食! 已經諗定下次再去會叫啤酒或燒酒送炸雞球、雞翼、豬手😎🤣