復活節最後一日,係屋企休息!由於天氣真係好熱,最想食嘅嘢,湧上心頭嘅就喺日本嘢。係粉嶺聯和墟有一間叫大統領嘅鋪頭,開咗一段時間,食過幾次。點解!?依家先寫下食評?因為我食咗一碗「甜」嘅「茶漬飯」,好特別想同大家分享下。 價錢係一個set lunch。小朋友都岩食嘅前菜,味噌湯好好味,足料! 三文魚啱啱熟,又有魚子,望上去已經好好味。 你睇下幾靚,入面有滿滿的甜茶。就係禁,將甜茶加入去碗飯度。嗱,一食落口開初時,有啲糖水噤嘅味,食多兩口就慣,係幾特別嘅。我個人覺得唔啱食都可以去試下。另外叫咗依個飯,漢堡扒真係勁好味,你睇下幾厚,重點仲要係入面勁多肉汁,真係好鬼好味。日式咖哩,怕辣都啱食,推介!
復活節最後一日,係屋企休息!由於天氣真係好熱
,最想食嘅嘢,湧上心頭嘅就喺日本嘢。

茶漬飯

三文魚啱啱熟,又有魚子,望上去已經好好味。

你睇下幾靚,入面有滿滿的甜茶。

就係禁,將甜茶加入去碗飯度。

炸蝦天婦羅漢堡扒

2019-04-22
$70 (Lunch)
茶漬飯
炸蝦天婦羅漢堡扒