2021-12-07 489 views
今日去左K11 musea嘅喫麵食晚餐,間店嘅地點比較難搵,musea裡面真係好似迷宮一樣,搵左一陣先搵到,鋪頭裝飾有一個很有效的Lcd mom, 播放著東南亞的風景照片,很有時代感。我Order左上海麻辣黑毛豬擔擔麵同吉隆坡咖喱燒賣腸粉,首先講左擔擔麵先,個湯底有濃濃的麻辣嘅香味,加上花生醬等配料令原來的擔擔麵湯底再上一個層次,麵的硬度適中,煙韌有口感,黑毛豬是吉列的,皮好脆,肉質好厚實,幾好食。吉隆坡咖喱燒賣腸粉,咖喱汁好夠味,少少辛辣,腸粉好滑,燒賣有5粒,本身無味嘅燒賣,加左咖喱汁就幾特別。總括黎講,最Like個擔擔麵,必食推介!
2021-12-04
$90 (Dinner)