(Non-member)
2008-03-14 4 views
之前都有食過一壽司,不過當時就推出宵夜半價時段,同埋本人o係銅鑼灣食,印象好好!隔了一段日子,知道有宵夜半價時段,就去了旺角一壽司食。排隊預左排得耐...45分鐘左右~入到去坐低先發覺,野食麻麻,同以前食差好遠。三文魚壽司比以前縮水,海膽壽司麻麻,天婦羅蝦壽司都好一般,相比起和花亭o既,有一段好大的距離~(同樣係宵夜半價時段)野食質素差左唔係令我最不滿,最不滿係佢地的Service~ 想落order,有waiter/waitess明明見到都掂行掂過,仲要好幾次都咁~之後當我食食下野時,有位waitess跌左野,係我腳附近,佢唔好意思/唔該借借都無講聲,就伸左隻手入黎,我突然feel到大脾有人摸下摸下都嚇左一跳,一望先見到...原來佢好落力咁想拎返跌左o既野!我望佢o既時候,佢仲可以繼續...連一句唔該借借都唔講,最後係我讓位俾佢執先執到~然後佢連唔該/sorry都無講就咁走左去.....我當堂一把火!!!究竟乜事呀?><" 之後我地茶飲完好耐都無人斟,叫一位waiter加加茶,佢竟然好輕挑地答:茶?無晒茶喇喎~然後佢就咁走左去,當無件事。之後等多陣,我再示意要加茶,wa
排隊預左排得耐...45分鐘左右~
入到去坐低先發覺,野食麻麻,同以前食差好遠。
三文魚壽司比以前縮水,海膽壽司麻麻,天婦羅蝦壽司都好一般,相比起和花亭o既,有一段好大的距離~(同樣係宵夜半價時段)野食質素差左唔係令我最不滿,最不滿係佢地的Service~ 想落order,有waiter/waitess明明見到都掂行掂過,仲要好幾次都咁~之後當我食食下野時,有位waitess跌左野,係我腳附近,佢唔好意思/唔該借借都無講聲,就伸左隻手入黎,我突然feel到大脾有人摸下摸下都嚇左一跳,一望先見到...原來佢好落力咁想拎返跌左o既野!我望佢o既時候,佢仲可以繼續...連一句唔該借借都唔講,最後係我讓位俾佢執先執到~然後佢連唔該/sorry都無講就咁走左去.....我當堂一把火!!!究竟乜事呀?><" 之後我地茶飲完好耐都無人斟,叫一位waiter加加茶,佢竟然好輕挑地答:茶?無晒茶喇喎~然後佢就咁走左去,當無件事。之後等多陣,我再示意要加茶,waiter掂行掂過,一句話:等等...都無!再等我食完o個陣,我再嘗試要佢加茶,佢行埋黎話等等之後又無件事!最後佢地都無加茶俾我地,我地由頭到尾,食左咁多碟都係飲左一杯茶咁大把。
點解Service可以差到咁!? 好令人詫異!!!
如果食宵夜半價的話,我推薦大家食apm和花亭好過,野食服務樣樣好過黎間旺角的一壽司!apm和花亭宵夜半價先叫真正的"抵食"!!!!