2024-11-11 0 views
作為台風忠實粉絲,一路幫襯咗好幾年食過咁多次,真係香港食過最top嘅拉麵店,但好可惜近期拉麵質素真係差咗好多。拉麵湯底太稀,無咗以前濃而唔鹹嘅味道,拉麵麵底都變咗另一款,粗幼明顯變咗,無咗以前嘅口感,叉燒無燻過嗰隻香味,似就咁普通豬肉。第一次係食完覺得失望兼唔想再食佢晚市拉麵最近決定比多次機會食沾麵,慶幸沾麵質素無點變,麵汁好濃好香,麵底無變,仍然係好好味!但變相呢次體驗要評論嘅係店員質素以往食開都見到個識講日文女店員,服務態度好好,即使可能做得幾攰都唔會擺個樣出嚟同人講唔想再serve人,令我對餐廳一直有好好嘅印象但今次見到個金金地頭髮嘅男店員,明顯feel到佢好唔願serve客,又向廚房員工高談闊論某d客人幾麻煩,又類似話4點半唔想再有客(可能就嚟完沾麵section?) 其次係放低碗麵,客人有少少阻住咗佢,佢唔出聲企喺到expect客人自動自覺讓出位置,又無啦啦喺客人食緊野嗰陣,唔出聲伸手入去放低下一位客人所需嘅點餐紙老實講,咁樣都幾趕客😅知道請人難,但我諗都要認真諗下點維持原本嘅服務同食物質素先留住到客人了
但變相呢次體驗要評論嘅係店員質素
  • 魚介豚骨焙煎黑芝麻沾麵