2024-08-08
帶住屋企人一齊喺馬鞍山行街,無意中見到呢間一鼎茶台式茶隔籬係佢哋嘅火鍋,而且睇住餐牌居然係火鍋放題。老公同仔仔肚餓晒,嗰陣時又唔知食乜好,就索性直接嚟一餐台式火鍋!😄呢度環境好乾淨寬敞,感覺就非常適合一家大小一齊歡樂聚餐。食材配料睇落都好乾淨衛生,非常放心畀仔仔喺呢度用餐!價錢方面,兩個鐘嘅【澳洲純和牛】放題成人價只需要 $319 一位,細路仔只需要 $189,以呢個價位就可以無限暢食,就非常之抵食!😍我和老公都好鍾意食辣,叫咗【紅燒火牛】同【麻痺鴨】嘅湯底。呢兩款湯底都好麻辣鮮香,而且湯嘅調配都好到位,香料嘅輔助為湯頭增添咗唔少風味,清香濃郁。尤其係【麻痺鴨】入面嘅鴨血一點都唔會腥,反而將鴨血嘅鮮味勾勒出嚟。【澳洲純和牛】嘅涮肉睇落非常粉嫩,油脂分佈均勻,非常之吸引。同湯底嘅搭配,油而不膩,麻辣鮮香,每一啖都刺激住你嘅味蕾。同時老公仲攞咗佢哋嘅【嘆嘆蝦滑】同【青麻椒辣魚皮】做配菜。配住湯頭同和牛一齊食簡直係人間美味!蝦滑魚皮嘅鮮香,配住兩種帶辣嘅湯頭一齊食,越食越香!而且佢哋提供嘅飲品一點都唔遜色,【冬瓜牛乳茶】非常之清爽,仲可以解辣解膩,而佢哋嘅【百香果三重奏】飲住酸爽非常之開胃!
而且佢哋提供嘅飲品一點都唔遜色,【冬瓜牛乳茶】非常之清爽,仲可以解辣解膩,而佢哋嘅【百香果三重奏】飲住酸爽非常之開胃!同我哋叫嘅湯底非常之夾,可以一路飲一路食!
仔仔食完咗呢餐非常之開心,問我下次可唔可以帶佢再嚟食。梗係得啦!咁正嘅台式火鍋放題,一定要推介畀大家!!