2023-08-29
今日同另一半揀左Nafafa 想一個有儀式感既慶祝晚餐🍽️餐廳除左食物精緻好食 環境仲好舒服 尤其坐係窗邊既卡位 感覺開揚有氣氛🫶🏻.|花生豬肉碎配菠蘿每枱都會有既前菜 花生豬肉碎有唔同口感 配埋泰國香料味就好有層次😋 我地食完上面既花生豬肉 再食甜酸清新既菠蘿 好開胃😋.|蒸原隻帶春珍寶魷魚 $268同平時焗魷魚唔同 佢係釀左魷魚春然後原條蒸 再有啲酸辣醬汁我覺得調味恰到好處 好欣賞魷魚切落去會爆汁 食落去好鮮味😍魷魚肉質彈牙有鮮味😙 可以配花生辣椒汁/青檸辣椒汁一齊食~ 我就偏好唔點醬食 食返原汁原味!.|NAFAFA 蝦餅 $98自家手打蝦餅 好彈牙足料!除左蝦膠 入面仲有大大小小切碎左既蝦肉 口感豐富😋.|馬莎文牛肉咖喱 $198我地偏好馬莎文咖喱 馬莎文口味比較溫和同層次豐富😋 呢到既馬莎文偏甜帶有微辣 開頭食落係椰奶香 然後就有香料既香氣同微辣味🫶🏻牛肉好冧好冧 亦好入味👍🏻.|NA花花 蒜蓉包 $68好多香料同粉紫花係麵包入面 好香又好靚💕 估唔到一個蒜蓉包都可以咁精緻.|椰香芒果糯米飯 $98好欣賞擺盤精緻 有好多椰汁淋係面 大滿足😆 芒果香甜🥭.|凍泰式奶茶 $58
|花生豬肉碎配菠蘿
|蒸原隻帶春珍寶魷魚 $268