2024-04-07 160 views
近排開心果甜品係大熱🤪見到連鎖蛋糕店La Famille 都有出開心果戚風蛋糕🤩 趁朋友生日一於買幾件同佢慶祝😚 香濃開心果當然係大家最期待😆 用左伊朗開心果製作,開心果戚風蛋糕都夠鬆軟,入面有開心果忌廉同埋mousse 💚 果仁香十足🫶🏻 而大甲香芋黑糖麻糬賣相係最吸睛嘅一款💜 個cream甜而不膩,夠香滑,仲要係用台灣大甲芋頭有誠意👍🏻 同煙韌嘅黑糖麻糬真係好match😍 伯爵夫人都好推介🥰 係以紅茶做base,食落好清新~估唔到入面仲加左檸檬同柑橘🍋 整體感覺非常輕盈🥳另外之前都食過佢哋嘅巴伐利亞👍🏻好清新好啱而家天氣食😆賣相好精緻,今次呢個係日式柚子味☺️ 分成兩個layer ,上層嘅透明啫喱嘅係由水果粒同食用花組成,下層係柚子mousse cake 😛食落好fresh無負擔👍🏻Price 香濃開心果 $70大甲香芋黑糖麻糬 $65伯爵夫人 $65日本柚子巴伐利亞 $50
趁朋友生日一於買幾件同佢慶祝😚

另外之前都食過佢哋嘅巴伐利亞👍🏻好清新好啱而家天氣食😆

Price
香濃開心果 $70
大甲香芋黑糖麻糬 $65
伯爵夫人 $65
日本柚子巴伐利亞 $50

2024-03-25
$100 (Lunch)