2020-06-16 95 views
朋友搬左屋,上佢屋企之前就係附近食d野先啦,見到呢條街又有西餐,又有台灣野,又有上海野,都幾多野食架喎!最後緊係揀台灣野啦,因為可以飲珍珠奶茶呀嘛!坐低望下openrice,推介左宗棠雞,所以就叫左一份。原來都幾大碟喎,雞肉香脆又多汁,甜甜辣辣咁,幾開胃,送飯/做小食都唔錯!朋友叫左碗豬排擔擔麵,豬排好大塊,炸得好食,擔擔麵個湯超濃郁唔馬虎,麵質都幾好!!我要左牛肉麵同埋珍珠奶茶,牛肉麵都好好食,麵質夠彈牙,牛肉夠淋,湯底又唔太咸,正!珍珠奶茶少甜剛剛好,珍珠唔會太硬,茶都夠香唔係得死甜最後食埋個芋圓,唔會太甜,芋圓真係食到有芋頭!仲有d仙草/珍珠/紅豆,仲有芋頭!好滿足!!
最後緊係揀台灣野啦,因為可以飲珍珠奶茶呀嘛!
坐低望下openrice,推介左宗棠雞,所以就叫左一份。
珍珠奶茶少甜剛剛好,珍珠唔會太硬,茶都夠香唔係得死甜