2020-09-20
香港人真係好麻煩,又鍾意試多d 野,又鍾意飲特色野。假日又想要有下午茶。估唔到呢間響商場入面既泰菜就有齊以上三樣野。不過我既心情就好似過山車咁。望到剩係得下午茶(其實響星期日有下午茶食係咪應該好開心呢?)但係我想食好啲喎,所以問佢哋攞個主餐牌。見到有生蝦,見到獅魽,見到有牛脷,不知幾咁開心。點知落單嗰陣全部海鮮都冇貨,生蝦要晚市先有!心情即刻跌返落谷底咁就唯有響下午茶餐嗰度搵嘢食啦。見到有呢個大蝦粉絲沙律,鍾意食辣嘅呢個都真係有啲辣架。但係好有refresh嘅感覺。臭草蠔仔煎蛋,臭草話對女人好喎,咁咪試吓囉。臭草就好多啦、蛋都唔少、但就好似冇乜蠔囉。而且好多油冬陰功豬頸肉扎肉河粉,冬陰功湯偏酸冇乜辣味,豬頸肉正常,扎肉林啤啤冇乜咬口。河粉係粗嘅河粉,但就好似切碎晒咁樣。燒魷魚響主餐牌嘅,一嚟到就聞到好香嗰陣燒烤味,乾身!基本上凈食都好好味,當然墊埋嗰個泰式酸汁就更好啦!泰式炒通菜抵食呀,係下午茶餐嗰度加$23就有一碟,仲要份量唔細。芒果糯米飯都有下午茶餐大家聽過味, $40左右就有啦,芒果你唔好睇佢好似好淡黃色咁,佢已經好甜㗎啦。糯米飯方面,綠色嘅係斑斕味,但係硬逛逛咁樣好難食,紫糯米
估唔到呢間響商場入面既泰菜就有齊以上三樣野。
芒果糯米飯都有下午茶餐大家聽過味, $40左右就有啦,芒果你唔好睇佢好似好淡黃色咁,佢已經好甜㗎啦。糯米飯方面,綠色嘅係斑斕味,但係硬逛逛咁樣好難食,紫糯米嗰邊呢就好林,好好味。
總括來講, 40幾蚊就有個下午茶,追加嘅小食有$8同$23嘅不等。嘢飲方面又滿足到香港人成日想飲特色嘢飲嘅麻煩,可以加錢飲到。唔怪得知都要排隊等位啦。