2022-09-04
自從屯馬線開通咗之後 都多咗過嚟土瓜灣食野😝 因為真係方便咗好多 今日去咗地鐵站附近嘅茶餐廳食飯 呢度嘅食物種類有好多 唔怪得得lunch hour真係要等吓位啦😚脆炸軟殼蟹芥末醬吐司配薯條呢個一睇menu就想叫喇🦀 啱晒打卡 吐司又唔算好厚身嗰種 配埋薯條份量適中🍟 軟殼蟹炸得啱啱好 上碟時熱辣辣 個人最鍾意佢個芥末醬 少少辣辣地 幾刺激😉菠蘿鮮茄三層芝士焗豬扒飯本身想嗌焗牛脷飯 但太好賣喇 今日咁啱冇哂🥲 變咗嗌焗豬 店員話呢度嘅焗豬都好受歡迎👏🏼 焗飯有炒底 但因為比較多茄汁 變咗有少少遮蓋咗蛋香 但係豬扒都好大塊 而且肉質幾好 唔會醃製到好腍🐷 第一啖食仲有拉絲添🧀OREO碎片冰沙杯身幾高 如果小朋友飲要小心啲🍧 全杯都好香oreo味 不過天氣太熱 沙冰都融得比較快 唔可以打太耐卡😂凍奶茶 走甜 多奶對茶餐廳奶茶都有信心🧋 呢度嘅茶底幾好 我會因為杯奶茶想再嚟朱古力芝士蛋糕賣相雖然唔係特別吸引 但係有好香濃嘅朱古力味🍫 size啱啱好 唔會太膩整體嚟講呢間茶餐廳食物種類都好多 幾有特色 難怪lunch hour會客接客啦😮
脆炸軟殼蟹芥末醬吐司配薯條
菠蘿鮮茄三層芝士焗豬扒飯