"無飯"夫妻今晚去咗油麻地搵食,本來一心想去旁邊嗰間韓式烤肉店,不過經過Coffee Jobs見到入面非常熱鬧,於是就入黎試吓啦。入到去餐廳全場滿坐,好彩咁啱坐窗口位嘅一張二人枱嘅食客埋單走人,我哋先有位坐咋!睇吓餐牌,發現選擇都唔少,可以散叫又可以食Set dinner。侍應推介我哋試吓啲新菜式,於是我哋就揀咗個脆脆芝士豬肋骨配薯角嘅set dinner, 再加一個牛油果軟殼蟹雜菜沙律,同埋焗芝士肉醬意大利粉。落單嘅時候侍應已經講咗個pasta會比較油,不過我哋一於無理佢跟餐嘅蘑菇忌廉湯好大碗,食到好多碎碎嘅菇粒,非常足料,而且個湯好creamy,如果成碗飲晒都幾飽架。散叫嘅沙律好快上枱,好大碟菜啊沙律菜非常新鮮爽口,鋪喺面嘅牛油果就好香好熟,而且件件都係厚切的,口感一流。軟殼蟹size都唔細,炸得香脆又唔會好油膩之後豬肋骨就嚟啦!食肉獸見到咁大碟肉梗係開心啦豬肋骨面頭鋪左啲脆脆嘢(有啲似旺旺小小酥嘅碎碎)同埋好多芝士,口感豐富又好味。西餐食過咁多次ribs,呢度一定係最有創意嘅整法,值得一試呀!然後即叫即焗嘅意粉都到咗,份量十足,而且好多芝士同肉醬,味道濃郁,食到尾都唔會無餸!不過

忌廉蘑菇湯

散叫嘅沙律好快上枱,好大碟菜啊

牛油果軟殼蟹沙律
之後豬肋骨就嚟啦!
脆脆芝士豬肋骨配薯角
食肉獸見到咁大碟肉梗係開心啦

焗芝士肉醬意大利粉
然後即叫即焗嘅意粉都到咗,份量十足,而且好多芝士同肉醬,味道濃郁,食到尾都唔會無餸!不過可能真係芝士太多嘅關係,食完都幾滯

黎Coffee Jobs無理由唔飲咖啡的,於是就叫咗杯Caramel Latte。
Caramel  Latte
咖啡有簡單的拉花,顏色係比較淺的,咖啡味唔算太濃而奶香十足,都幾好飲。

埋單每人$200,食物好味又坐得舒服,下次可以再encore
2017-04-09
Type of Meal