2017-01-23 291 views
冬天少不免梗係三五知己打邊爐,全港首創中式芝士雞煲可能你未試過吧?!啱啱入嚟門口都係到諗用芝士湯底打邊爐係點架呢⋯⋯總覺得有啲擔心......點知芝士雞煲來到,一口咬落去雞肉很滑,再加上洋蔥令到芝士煲變得清新大家好快已經食晒啲肉,即刻再加芝士湯底可以打邊爐啦試個前菜先,貫徹始終芝士,梗係要叫芝士炸春卷讚👍🏻👍🏻真係新鮮炸出來,裏面有融融芝士在加上芝士粉鵝腸新鮮,洗得好乾淨,配合芝士火鍋爽口手打丸用料足,唔會有好多肥膏打邊爐當然少不免啤酒,係依度最驚喜嘅發現,女士最愛果味啤酒俾人一種好新鮮好Refreshing 嘅感覺👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻仲有依個係本地香港製作嘅桂圓啤酒,真係有桂圓嘅味道重對身體有益呢👍🏻👍🏻芝士火鍋俾人感覺多少有點膩,所以配肥牛就不太合適!今天我特地挑選了牛頸脊嘅部位,一啲都唔肥之餘仲好夠口感👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻最特別嘅發現係黑松露魚麺,平時手啲魚面食得多,這個加上黑松露令到整個味道更有層次回香!不得不食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
大家好快已經食晒啲肉,即刻再加芝士湯底可以打邊爐啦
芝士雞煲
試個前菜先,貫徹始終芝士,梗係要叫芝士炸春卷
讚👍🏻👍🏻真係新鮮炸出來,裏面有融融芝士在加上芝士粉
芝士春卷
炸響鈴
鵝腸新鮮,洗得好乾淨,配合芝士火鍋爽口
  鵝腸
手打丸用料足,唔會有好多肥膏
墨魚丸并豬肉丸
芒果啤酒