2020-06-16
芝士控一定唔可以錯過呢間餐廳🍴啲芝士真係好大方咁落‼️真係好似瀑布咁爆晒漏晒出黎🤤除左野食超吸引 呢度嘅環境都好靚❤️🤍好有英式快餐店嘅感覺😍仲有幾個打卡位添📸不過呢度全部嘢食都偏濃味‼️唔鍾意重口味嘅話就唔建議黎食😣.黐線芝士黐住芝士治🥪 $78黎到梗係要嗌番個招牌爆芝士三文治😈本身充滿期待會影到人地嗰啲瀑布拉晒絲嘅cheeseeeeee🧀但係....我嗰日去完全冇呢個效果☹️雖然啲芝士都係流晒出嚟 但係冇佢地咁誇張😭影相係冇咁靚 不過食落都夠晒餡😎佢應該唔只用mozzarella仲有其他芝士mix埋😋芝士味夠晒濃😚除左芝士 入面仲有自家製嘅pesto sauce🤤雖然都係好濃味 不過同芝士味又幾夾💓最吸引一定係佢個紅菜頭包包😍❤️💛麵包焗到好脆好硬 我fd完全咬唔到 不過我本身好鐘意好硬嘅野 所以我覺得唔錯❣️重點係加咗啲紅菜頭落去 食落會有啲甜甜地 加埋啲鹹嘅餡 好味道🤩.烤芝士炸薯條🍟 $40因為影相嘅關係 我哋食嘅時候已經凍哂🤣啲芝士變到好硬🤫冇咗軟綿綿嘅口感😭不過芝士味相對食落比三文治個鹹香味重啲🧡薯條都炸得幾脆 唔會好快就變淋😍薯條仲加咗啲BBQ粉調味 我覺得就咁芝士已經夠 而家咁樣
黐線芝士黐住芝士治🥪 $78
黐線芝士黐住芝士治
烤芝士炸薯條🍟 $40
因為影相嘅關係 我哋食嘅時候已經凍哂🤣啲芝士變到好硬🤫冇咗軟綿綿嘅口感😭不過芝士味相對食落比三文治個鹹香味重啲🧡薯條都炸得幾脆 唔會好快就變淋😍薯條仲加咗啲BBQ粉調味 我覺得就咁芝士已經夠 而家咁樣反而個味好濃太鹹😣
烤芝士炸薯條
蒜片車厘茄火箭菜咸鯷魚意粉🍝 $78
第一次食意粉係配咸鯷魚 好中式鹹魚好fusion嘅感覺🤣意粉口感都夠彈牙 炒得幾香😝不過啲配料真係好咸同好油😟最後食淨左💔佢仲有肉醬意粉 感覺會好味啲😣
蒜片車厘茄火箭菜咸鯷魚意粉
叫得no milkshake no life 黎到緊係要試埋個milkshake😎都有幾多款揀 仲有啲係加左酒🍻不過都幾邪惡 肥仔野😈最特別係佢條飲管係可以食嘅😂個味唔話俾大家聽自己去試吓🤫但係佢啲嘢飲真係 好 甜😟如果有得少甜嘅話 應該會好好多‼️
皇者焦糖花生醬真脆煙肉🥇 $69
見佢寫住超人氣no.1 好多人都推介 當然要嗌番杯😋一飲落去 真 係 好 驚 喜 😍質感好thick 似食緊開始融嘅雪糕🍦花生醬味真係好濃好濃🥜原來佢同牛奶個味係咁夾🥛好味到會好想keep住係咁飲💓細細啖飲可以 不過再飲多幾啖 就會覺得好甜😫連埋啲野食一齊飲 真係會幾滯🙈我啲fd覺得甜到頂唔順 完全唔想飲🤣雖然佢啲煙肉係gimmick🥓係幾特別令到成杯野嘅口感豐富左 但係加唔加對個味影響其實唔大🧐
新鮮檸檬梳打🍹 $48
原本諗住soda會清新啲冇咁甜 但係錯了😖就算揀咗檸檬味🍋成杯嘢都係好甜🤦🏻♀️應該都加咗幾多糖 感覺就算啲檸檬幾酸都好 都蓋過唔到個甜味😫
Drinks