2024-08-16
🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🍕🍕🍕🍕🍕🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥢GNOCCO FRITTO 🆙Gnocco fritto係一款方形嘅炸麵團,口感酥脆,上面加咗parmasean芝士粉,配埋蕃茄醬鹹鹹甜甜,值得一試😋。🥢RIGATONI ALLA VODKA $188 🆙上網睇好多人都推介呢一款意粉,佢係一款用咗忌廉、大蒜、秘製辣椒醬、伏特加做醬汁嘅粗管粉。店員亦都即席為我哋刨上新鮮嘅芝士粉,食落有好濃郁嘅奶油香氣,仲散發出淡淡嘅伏特加味,辣度適中👍🏻。🥢FINI'S POPCORN SHRIMP $148🆗爆谷蝦細細粒,用咗炸嘅形式去整呢道菜,加埋檸檬減低油膩感,特別開胃😋。🥢FRANK'S WHITE $288 (Medium) 🆗Medium 嘅Pizza size都好大份,好彩佢個批偏薄,如果唔係應該好難會食得曬😂。我哋嗌咗Frank’s White嘅主要配料有四款芝士,包括Mozzarella, Gorgonzola, Pecorino, Parmasean,另外亦加咗松露蜜糖喺面頭,令到充滿鹹香味嘅pizza帶點甜味。如果個批可以淋身啲同埋冇咁燶就好🥲。🥢Tiramisu $88 🆗Tiramisu味道
🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🍕🍕🍕🍕🍕🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🥢GNOCCO FRITTO 🆙
🥢RIGATONI ALLA VODKA $188 🆙
🥢FINI'S POPCORN SHRIMP $148🆗
🥢Tiramisu $88 🆗
Tiramisu味道濃郁甜美,口感綿密滑順,濕潤嘅蛋糕同奶油混合,咖啡同可可嘅香氣融合,帶有微妙嘅咖啡苦甜同奶油香味😳。
🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 Food 7/10
環境 Environment 8/10
服務 Service 7/10
性價比 Value for Money 7/10
整體 overall 7.25/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍕🍕🍕🍕🍕🍴🍽🍴🍽🍴
🗺️ Fini's (石水渠街) (灣仔)
灣仔石水渠街69號地舖
#bakdiu西式 #bakdiupizza #bakdiu灣仔 #bakdiu美式#bakdiu意大利菜