2024-05-23 33 views
朋友外國返嚟,陪完佢去黃大仙廟上香之後就直接過去隔離黃大仙北館行下,一入去就見到有食上海菜嘅餐廳,朋友見到當然雙眼發光,於是咪入去試下囉😝🥢鎮江水晶肴肉$82餚肉晶瑩剔透,中間瘦肉有口感,作為頭盤必然之選🥢野生椒炒牛仔肉$92牛仔肉嫩腍伴菜仲有清香唐芹,配合野生椒及辣椒乾,夠辣夠惹味,絕對係白飯殺手🥢上海小籠包(4隻)$45皮夠薄,肉汁夠多,沾醋食味道更特出,如果啲醋多啲薑絲更加正🥢素菜煎餃(3隻)$45外皮煎得香脆,餃皮夠煙韌,素菜餡料有白菜及木耳絲等,清而不寡🥢松子素菜叉子$88松子仁有助降低心血管疾病風險,配合高纖維粒粒爽口素菜,以及採用焗嘅方法去製造嘅叉子燒餅,完全唔油膩,所以好適合關注健康嘅人士,包括我哋在內😂餐廳環境開揚闊落,地方都幾大,座位多,坐得舒服

🥢鎮江水晶肴肉$82
餚肉晶瑩剔透,中間瘦肉有口感,作為頭盤必然之選

🥢野生椒炒牛仔肉$92

🥢上海小籠包(4隻)$45
皮夠薄,肉汁夠多,沾醋食味道更特出,如果啲醋多啲薑絲更加正

🥢素菜煎餃(3隻)$45

🥢松子素菜叉子$88

餐廳環境開揚闊落,地方都幾大,座位多,坐得舒服