2023-05-07 1021 views
五月七日星期日中午11:30經過中環IFC📌趕時間但肚餓🫠要搵嘢食,見到♠️正斗粥麵專家♠️反正未試過中環店,即刻取飛試吓先😋門口企左兩三個人👫唔太多,心諗應該好快有枱🥂點知望入去,係有三至四張枱無人坐,頓時覺得奇怪🤔咁點解要客人外出等? 想搵人問吓,見到灰色西裝男部長👨🏻‍💻行過幾次,望住我哋冇反應,直行直過🏃🏻我正接行去收銀櫃枱,有一位黑色西裝束馬尾女部長👩🏻‍💻我問她點解有位都唔叫入坐,她比我嘅答案簡直係經典😱😱😱我從未係食店聽過,她答我:📣入嚟都做唔切,你係出面攞飛等啦📣嘩😰今時今日,仲有生意都唔想做嘅食店,真係匪而所思。難為電視成日出現話無生意的老闆,又話生意回復唔到疫情時的一半,原來♠️正斗♠️啲生意多到唔想做,哈哈😆.講番食品🥘🥗🥟楊州炒飯🥢無乜餸,似炒白飯,正常味道,唔難食但冇驚喜蝦餃🥢大大隻,蝦肉🍤爽口彈牙,但偏鹹棉花雞🥢魚肚🥠份量算多,雞肉🐔冇雪味,新鮮炸兩🥢卜卜脆,粉皮非常薄.大家仲要留意,枱上面冇茶壼🫖全靠每次職員為你添茶🫗起碼叫三次才添到一次茶☕️如果想飲多兩杯就千祈唔好嚟啦.整體上,價錢係合理嘅,以呢個價格🤑🤑食物都可以接受❤️‍🔥但全無服務可言,重要事要講多一次,全無
講番食品🥘🥗🥟
楊州炒飯🥢無乜餸,似炒白飯,正常味道,唔難食但冇驚喜
蝦餃🥢大大隻,蝦肉🍤爽口彈牙,但偏鹹
棉花雞🥢魚肚🥠份量算多,雞肉🐔冇雪味,新鮮
炸兩🥢卜卜脆,粉皮非常薄
整體上,價錢係合理嘅,以呢個價格🤑🤑食物都可以接受❤️‍🔥但全無服務可言,重要事要講多一次,全無服務可言❤️‍🔥幫唔幫襯大家自己諗下。