2018-11-09
呢間係幾出名既荃灣扒房,所以是日就同朋友慕名而來。餐廳保留住懷舊既裝修設計。朋友先到,不過店員要求齊人先上得去坐,原先安排左4人枱,後來卡位有位,所以就轉左枱,甘就坐得舒服好多。甘同朋友一人點左一個是日晚餐A餐即蒜蓉牛扒。先上左餐湯,我揀左周打魚湯,湯其實幾多料,好似紅蘿蔔同西芹甘,仲有一小塊魚,但好離奇咁有一塊疑似梳打餅或酥皮既野,同朋友都好一頭霧水,其實湯本來幾好既,但因為果塊不知名野都幾影響整體食感。然後跟餐有個沙律,個沙律一黎我完全估唔到,居然有甘多生果,通常食親都係菜沙律多。沙律除左上面啲生果,仲有一個好多沙律醬既沙律墊底,入邊有西芹紅蘿蔔同薯仔,覺得呢個沙律都幾港式同好小朋友口味,真係好多年冇食過呢款沙律。可能人大左,所以我唔太中意食呢種沙律。到主角蒜蓉牛扒,講真黎得呢到當然會對扒有期望啦,點知食完都幾失望。可能因為係餐關係,原來唔係鐵板上架。扒兩大塊真係好大份量,不過質素就真係差左啲,先唔講肉質,而係食物溫度問題,扒同薯菜都凍既。。。側邊啲伴菜更加唔洗講啦,係冇味加凍,果蒜蓉汁亦冇咩味。真係好令人失望。估唔到最後有彩蛋,果朱古力雪糕真係為成件事加左唔小分,雖然我唔太食朱古
甘同朋友一人點左一個是日晚餐A餐即蒜蓉牛扒。
估唔到最後有彩蛋,果朱古力雪糕真係為成件事加左唔小分,雖然我唔太食朱古力既,都覺得呢個雪糕好食。
整體黎講,服務就冇咩啦,啲店員都係快寫快落單快上菜果種,差啲以為去左澳牛。食物就好一般,不過俾93蚊食到甘多野,真係會比出面平既,所以我唔會俾差評佢,朋友有講過午餐60幾蚊都係食甘上下既野,而且佢覺得午餐好食啲,不過對我黎講就可一不可再啦!只能講名氣大到令人失望啦!